Colagenul..." proteina frumuseții"

Despre colagen sunt atât de multe lucruri de povestit încât nu ne-ar ajunge ziua.
Dar importante și de reținut sunt într-adevăr câteva aspecte:
O parte dintre alimentele care conțin nutrienții necesari pentru ca organismul să poată produce colagen sunt:
• Proteinele de bună calitate: carne rosie, carne de pasăre, fructe de mare, lactate, legume, tofu, quinoa.
• Prolina: albuș de ou, germeni de grâu, produse lactate, varză, sparanghel, ciuperci.
• Glicina: piele de porc, de pui, gelatina.
• Vitamina C: citrice, ardei gras roșu, roșii, broccoli, conopidă, căpșuni.
• Zinc: carne roșie, scoici, năut, linte, fasole, semințe de dovleac, susan, nuci, produse lactate, ouă, cereale integrale.
• Cupru: organe de animale, semințe de susan, piper negru, caju, cacao, ciocolată neagră, asparagus, linte.
Astfel, dacă ai o alimentație sănătoasă și folosești acei nutrienți de care are nevoie organismul pentru a forma colagen, atunci nu ai nevoie de suplimente curând, sau poate niciodată.
Și până vom desface firul în patru privind suplimentele de acest tip, cel mai bun colagen de pe piață..rămâne cel sintetizat de propriul organism!
În ce corp uimitor trăim! Ai grijă de el!
Cu drag,
Liliana
Nutriţionist-Dietetician